Modal content
×

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI

WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI

Web sitemizi ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.

Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.

Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.

1.Kişisel Verilerin İşlenme Amacı

Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:

  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen ticari faaliyetlerin yürütülmesi için gerekli çalışmaların yapılması ve buna bağlı iş süreçlerinin gerçekleştirilmesi,
  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından sunulan ürün ve hizmetlerden ilgili kişileri faydalandırmak için gerekli çalışmaların yapılması ve ilgili iş süreçlerinin gerçekleştirilmesi,
  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından sunulan ürün ve hizmetlerin ilgili kişilerin beğeni, kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilerek ilgili kişilere önerilmesi ve tanıtılması.
 
2.Kişisel Verilerin Aktarıldığı Taraflar ve Aktarım Amacı

Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.

3.Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemi

Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.

4.Çerezleri Kullanım Amacı

Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;

İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.

Teknik olarak web sitemizde kullanılan çerez türleri aşağıdaki tabloda gösterilmektedir.

Oturum Çerezleri

(Session Cookies)

Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır.

 

Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:

  • • İnternet sitesinin işlevselliğini ve performansını arttırmak yoluyla sizlere sunulan hizmetleri geliştirmek,
5.Çerez Tercihlerini Kontrol Etme

Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresi ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.  

6.Veri Sahiplerinin Hakları

Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11 inci maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.

 

  • e-Devlet
  • İçişleri Bakanlığı
  • Diğer Valilikler

Valilikler

Kastamonu Valiliği
Kastamonu Valiliği
Kastamonu Valiliği
  • VALİLİK
    Yöneticilerimiz Valilik Birimleri Tarihçe İl Protokol Listesi MİA Vekalet ve Nöbet Durumları Görev Yapmış Valiler Kurumsal Kimlik İmza Yetkileri Yönergesi Kolluk Gözetim Bürosu İl Hıfzısıhha Kurulu Kararları
  • KASTAMONU
  • İLÇELERİMİZ
  • HİZMETLERİMİZ
    Hizmet Birimleri İnsan Hakları Arabuluculuk Komisyonu Etik Komisyonu Yatırım Programları Evrak İmza Takip Kastabil
  • GÜNDEM
    Haberler Validen Haberler Duyurular Valilik Kararları İnsansız Hava Araçları Mesai Saatleri
  • İLETİŞİM
°C
6
Temmuz2025
Parçalı Bulutlu
23
°C
5 Günlük Hava Tahmini
temizle
  • VALİLİK
    • Yöneticilerimiz
      • Vali
      • Vali Yardımcıları
        • Aydın ERGÜN
        • Hakan KUBALI
        • Ahmet ATILKAN
        • Çetin KILINÇ
    • Valilik Birimleri
      • İl Yazı İşleri Müdürlüğü
      • İl İdare Kurulu Müdürlüğü
      • İdare Ve Denetim Müdürlüğü
      • İl Planlama Ve Koordinasyon Müdürlüğü
      • İl Sosyal Etüt Ve Proje Müdürlüğü
      • İdari Hizmetler Şube Müdürlüğü
      • Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü
      • Hukuk İşleri Şube Müdürlüğü
      • Özel Kalem Müdürlüğü
      • İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
      • Açık Kapı Şube Müdürlüğü
      • Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Bürosu
    • Tarihçe
    • İl Protokol Listesi
    • MİA Vekalet ve Nöbet Durumları
    • Görev Yapmış Valiler
    • Kurumsal Kimlik
    • İmza Yetkileri Yönergesi
    • Kolluk Gözetim Bürosu
    • İl Hıfzısıhha Kurulu Kararları
  • KASTAMONU
  • İLÇELERİMİZ
  • HİZMETLERİMİZ
    • Hizmet Birimleri
    • İnsan Hakları
    • Arabuluculuk Komisyonu
    • Etik Komisyonu
    • Yatırım Programları
    • Evrak İmza Takip
    • Kastabil
  • GÜNDEM
    • Haberler
    • Validen Haberler
    • Duyurular
    • Valilik Kararları
    • İnsansız Hava Araçları
    • Mesai Saatleri
  • İLETİŞİM
 

Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü Uygulama Mutfağı Açılış Töreni

23.12.2019
Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Uygulama Mutfağı açılış töreni Valimiz Sayın Yaşar Karadeniz’in katılımı ile Turizm Fakültesi binasında gerçekleştirildi.

Programa ayrıca Garnizon Komutanı Personel Albay Gamze Aydoğdu, Belediye Başkanı Op.Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Uzun,  Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Hamdi Topal, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuz Fındıkoğlu, Turizm Fakültesi Dekan Vekili Prof.Dr. Kutay Oktay, Dekanlar, Yüksekokul Müdürleri, akademik ve idari personel, Kamu kurum ve kuruluş müdürleri ile öğrenciler katıldı.

Valimiz Sayın Yaşar Karadeniz konuşmasında; Kastamonu’nun gerçekten kendine özgü bir yapısı var. Bu anlamda turizm potansiyeli olarak çok yüksek bir potansiyele sahip ve bu potansiyeli de mutlaka ve mutlaka bir şekilde harekete geçirmek gerekiyor. Bununla ilgili de herkesin bulunduğu noktadan üzerine düşeni yapması gerekiyor. 2,5 yıl önce bir turizm çalıştayı planlandı ve hemen hemen tüm paydaşların içinde olduğu bir çalıştay sonucunda hazırlanan eylem planı içerisinde de gastronomi oldukça önemli bir yere sahipti. Bu çalıştayın uygulama ve yapılış sürecinde özellikle turizm fakültesi de oldukça önemli bir katkı sundu. Hatta eylem planında yer alan birkaç eyleminde bizati turizm fakültemiz tarafından gerçekleştirildi. Tabi ki üniversitemiz doğa turizmi anlamında bir ihtisaslaşma yoluna gidiyor ama Kastamonu için turizmin birçok çeşidi zaten emekleme aşamasının bir üstüne doğru gidiyor. İnanç turizmi, kış turizmi bunların başını çekiyor. Yine son 10 Aralık Kadın Mitingi yıl dönümü gösterdi ki Kastamonu’da aslında tarih turizmi açısında çok önemli bir potansiyel var ve bununda mutlaka ve mutlaka kullanması gerekiyor. Gastronomi tüm turizm dallarında ortak bir buluşma noktasıdır. Çünkü gelen ziyaretçilerin bura da buraya özgü yemekleri tatması turizmin ilimize katacağı katma değerin de artması demek olacaktır. Ayrıca turizmin ekonomik faydalarını sadece turizm sektörü değil toplumun hemen hemen tüm katmanlarına ulaşması demektir. Çünkü gastronomiyle ulaşacağımız kitle o ürünü üreten köylüye kadar uzanan yoldur. Dolayısıyla gastronominin içinde mutlaka ve mutlaka Kastamonu’da öne çıkmalıydı. Bu konuda daha hızlı yol alabilmek için coğrafi işaretli ürünler konusunda Kastamonu’da ortak bir komisyon marifetiyle bir çalışma başlatıldı. Yine üniversitemiz ve diğer kuruluşlar gibi bu çalışmanın içinde yer aldı. Komisyon çalışmaya başladığında coğrafi işaretli ürün sayımız 2 idi. Şu an da 12’ ye çıktı. 18 tane de inceleme süreci devam eden var. Şu an da sanıyorum 12 sayısıyla Türkiye’de ilk 5’de yer alıyoruz ama hedefimiz il olarak mutlaka ve mutlaka ilk 3 olmalı. Bu şekilde yoğun bir çalışma temposuyla tüm komisyonda yer alan arkadaşlarımız artı her tescil ilgili kamu kuruluşu tarafından yapılıyor. O tescilin yapılacağı kuruluş düzenli çalışma gösterirse ilk 3 hedefine de ulaşılacağına inanıyorum. 812 çeşit lezzetin hepsi yemek değil tabi ki. Örneğin Taşköprü sarımsağı ve siyez buğdayı da bunun içerisinde. Siyez dediğimizde 3 tane ürün akıla geliyor siyez buğdayı, siyez unu ve siyez bulguru. Bu üçü üç farklı kalemde yer alıyor.  Aynı ürün ama neticede onları yanyana getirmişler ve 812 tane Kastamonu’ya özgü lezzet olduğunu ortaya çıkarmışlar. Coğrafi İşaret alınabilecek ürün sayımızın ise 100 üzerinde olduğu kanaatindeyiz. Bunun da yine ilk tespitini yapan Sanayi Bakanlığı. Onlar bize ön liste hazırlamışlardı o çalışmaların doğrultusunda. Coğrafi İşaret alınacak ürün sayısı da 200 ‘ e doğru çıkacaktır diye düşünüyorum. 
 
Hedef artık coğrafi işaret almış olan ürünlerin Avrupa Birliği coğrafi işaretin alınması içinde çalışmalar yapmak olmalı ki gerçek anlamda bu ürünlerimizi bir ticari duruma dönüştürebilelim. Uluslararası marka düzeyine gelsin. Turizmde, Gastronomi de özellikle daha çok yol almamızı daha hızlı yol almamızı sağlayacaktır. Bugün burada açılışını yapacağımız mutfak turizm fakültemizin gastronomi turizmine sağlayacağı önemli bir katkıdır diye düşünüyorum. 2020 yılı gastronomi yılı. Kültür ve Turizm Bakanlığı 7 il arasında Kastamonu’yu mutlaka sayıyor. Türkiye’de turizmi yönetenler, Türkiye’de turizmi geliştirme çabası harcayanlarda Kastamonu Gastronomisinin farkındalar. Yeterki bizler bunun farkında olarak el birliği ile çalışmaya devam edelim. Buradaki gastronomi ve mutfak sanatları bölümü bünyesinde açılan mutfağın ilimize ilimiz turizmine ve ilimiz gastronomisine hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum emeği geçen tüm hocalarımıza, katkı sunan tüm yöneticilere şükranlarımı sunuyorum ”ifadelerini kullandı.
 
Yaklaşık 20 öğrencinin aynı anda uygulama yaptığı Ara Sıcaklar, Ana Yemek, Tatlılar ve İçecekler kategorisi hazırlanan lezzetler tanıtıldı.

Programa katılan Vali Karadeniz, Kastamonu mutfağının zengin bir mutfak olduğuna dikkat çekerek, yarışmaya katılanlara teşekkür etti ve daha sonra protokol ile birlikte Uygulama Mutfağı gezildi.

KASTAMONU VALİLİĞİ / BASIN 
 
 
 
https://www.tccb.gov.tr/
https://www.icisleri.gov.tr/
https://www.turkiye.gov.tr/
https://www.cimer.gov.tr/
 

Bizi Takip Edin

  • İlan Portalı
Cebrail Mah. 10 Aralık Cad. No : 24/1 Kastamonu/Türkiye
+90 (366) 214 11 22 (Santral)
 
Sizlere daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çerezlere yer veriyoruz 🍪 Çerez politikamız hakkında bilgi edinmek için tıklayınız