Modal content
×

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI

WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI

Web sitemizi ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.

Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.

Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.

1.Kişisel Verilerin İşlenme Amacı

Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:

  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen ticari faaliyetlerin yürütülmesi için gerekli çalışmaların yapılması ve buna bağlı iş süreçlerinin gerçekleştirilmesi,
  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından sunulan ürün ve hizmetlerden ilgili kişileri faydalandırmak için gerekli çalışmaların yapılması ve ilgili iş süreçlerinin gerçekleştirilmesi,
  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından sunulan ürün ve hizmetlerin ilgili kişilerin beğeni, kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilerek ilgili kişilere önerilmesi ve tanıtılması.
 
2.Kişisel Verilerin Aktarıldığı Taraflar ve Aktarım Amacı

Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.

3.Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemi

Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.

4.Çerezleri Kullanım Amacı

Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;

İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.

Teknik olarak web sitemizde kullanılan çerez türleri aşağıdaki tabloda gösterilmektedir.

Oturum Çerezleri

(Session Cookies)

Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır.

 

Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:

  • • İnternet sitesinin işlevselliğini ve performansını arttırmak yoluyla sizlere sunulan hizmetleri geliştirmek,
5.Çerez Tercihlerini Kontrol Etme

Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresi ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.  

6.Veri Sahiplerinin Hakları

Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11 inci maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.

 

  • e-Devlet
  • İçişleri Bakanlığı
  • Diğer Valilikler

Valilikler

Kastamonu Valiliği
Kastamonu Valiliği
Kastamonu Valiliği
  • VALİLİK
    Yöneticilerimiz Valilik Birimleri Tarihçe İl Protokol Listesi MİA Vekalet ve Nöbet Durumları Görev Yapmış Valiler Kurumsal Kimlik İmza Yetkileri Yönergesi Kolluk Gözetim Bürosu İl Hıfzısıhha Kurulu Kararları
  • KASTAMONU
  • İLÇELERİMİZ
  • HİZMETLERİMİZ
    Hizmet Birimleri İnsan Hakları Arabuluculuk Komisyonu Etik Komisyonu Yatırım Programları Evrak İmza Takip Kastabil
  • GÜNDEM
    Haberler Validen Haberler Duyurular Valilik Kararları İnsansız Hava Araçları Mesai Saatleri
  • İLETİŞİM
°C
14
Haziran2025
Parçalı Bulutlu
23
°C
5 Günlük Hava Tahmini
temizle
  • VALİLİK
    • Yöneticilerimiz
      • Vali
      • Vali Yardımcıları
        • Aydın ERGÜN
        • Hakan KUBALI
        • Ahmet ATILKAN
        • Çetin KILINÇ
    • Valilik Birimleri
      • İl Yazı İşleri Müdürlüğü
      • İl İdare Kurulu Müdürlüğü
      • İdare Ve Denetim Müdürlüğü
      • İl Planlama Ve Koordinasyon Müdürlüğü
      • İl Sosyal Etüt Ve Proje Müdürlüğü
      • İdari Hizmetler Şube Müdürlüğü
      • Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü
      • Hukuk İşleri Şube Müdürlüğü
      • Özel Kalem Müdürlüğü
      • İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
      • Açık Kapı Şube Müdürlüğü
      • Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Bürosu
    • Tarihçe
    • İl Protokol Listesi
    • MİA Vekalet ve Nöbet Durumları
    • Görev Yapmış Valiler
    • Kurumsal Kimlik
    • İmza Yetkileri Yönergesi
    • Kolluk Gözetim Bürosu
    • İl Hıfzısıhha Kurulu Kararları
  • KASTAMONU
  • İLÇELERİMİZ
  • HİZMETLERİMİZ
    • Hizmet Birimleri
    • İnsan Hakları
    • Arabuluculuk Komisyonu
    • Etik Komisyonu
    • Yatırım Programları
    • Evrak İmza Takip
    • Kastabil
  • GÜNDEM
    • Haberler
    • Validen Haberler
    • Duyurular
    • Valilik Kararları
    • İnsansız Hava Araçları
    • Mesai Saatleri
  • İLETİŞİM
 

Vali Karadeniz Başkanlığında Sarımsak Tarımı Toplantısı Yapıldı

04.12.2019

“Sarımsak Tarımının Sorunları ve çözüm önerileri” konulu toplantı Valimiz Sayın Yaşar Karadeniz Başkanlığında;  Taşköprü Belediye Sosyal tesislerinde gerçekleştirildi.

Taşköprü sarımsağının üretim ve kalitesinin arttırılmasına yönelik alınacak tedbirlerin tespit edilmesi ile ilgili toplantıya ayrıca, Taşköprü Kaymakamı İbrahim Çenet, Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal, İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Fatih Önlem, İlçe Tarım Müdürü Murat Şallı,  Taşköprü Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Balcıoğlu, Kastamonu Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Serdar İzbeli, ilgili birim amirleri, Kooperatif ve oda başkanları ile İlçe de sarımsak işleme tesisi sahipleri katıldı.

Valimiz Sayın Yaşar Karadeniz konuşmasında; “Sarımsak ile ilgili bir toplantının 2.sini yapıyoruz. Ümit ediyorum ki bu toplantımız  çalışma sürecine girer. Tekrar buraya gelişimin sebebi Taşköprü’de yavaş yavaş bu duyarlılığın oluştuğunu görmüş olmam. Bu diyalog oluşmak zorundadır çünkü sarımsak Taşköprü’nün markalaşmış bir ürünü. Sadece Taşköprü’nün değil Kastamonu’nun belki markalaşmış en önde gelen ürünü. İl dışında olduğum zamanlar Kastamonu söz konusu olduğunda hemen sarımsak diyorlar. Kastamonu adıyla sarımsağın bu kadar bir biri ile özdeşleşmesini sağlayan Taşköprü sarımsağı. Dolayısıyla bu ürünü korumak, geliştirmek ve değerini arttırmak adına ne gerekiyorsa herkesin elinden geldiğince o çalışmayı yapması gerekiyor. Benim gözlemim burada çok ayrıntılı konular ortaya çıkacaktır, ele alınacaktır ama birkaç ana başlıkta bu ana maddeler toplanabilir.

Birincisi ekim süreci. Ekim sürecinin iyi takip edilmesi özellikle Taşköprü sarımsağın tohumunun dışında bir tohumu Taşköprü ve köylerinde kullanılmaması konusunu bir şekilde sağlamak, bu duyarlılığı tüm köylerimizde oluşturmak durumundayız. Bunu yapmazsak Taşköprü Sarımsağının ırk olarak da bozulma riski var. Dolayısıyla yapılacak çalışmaların bir kısmını bu başlık altında toplayarak yapmamız gerekiyor.

İkincisi Pazarlama süreci burada da öne çıkan konu Taşköprü sarımsağı olmayan sarımsağın özellikle Taşköprü sarımsağı olarak pazarlanabiliyor olması ve hatta başka yerlerden sarımsağın buraya getirilerek buradan yine başka illere gönderilmesi, bu yapılıyorsa da paketin üstüne Taşköprü’nün ürünü olmadığını belirtecek şekilde bunun satışını yapmak ve buna yönelik birçok çalışmayı birlikte yapmak gerektiği kanaatindeyiz. Dolayısıyla çalışmaların bir kısmı da bu ana başlık altında toplanmalıdır diye düşünüyorum.

Üçüncü olarak da işlenmesi ve muhafazası. Bunun için gördüğüm güzel gelişmeler var Taşköprü’de sarımsak işleme tesisleri kurulmuş. Ben bu konuda da yeni çalışmalar yapılabileceğini düşünüyorum. Özellikle saklanması konusunda soğuk hava deposu burada bir ihtiyaç. Şuanda da Kırsal Kalkınmanın yeni bir teşvik paketi açılıyor. Önümüzdeki haftalar içerisinde 2020’nin Ocak ayında ilan edilecek ve içinde soğuk hava deposu yapımı da var. Böyle bir yatırımı burada yapmak isteyene devlet desteğini verecek. Dolayısıyla o da burada bir imkan onu da değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu ana başlıklar çerçevesinde ilave edilecek belki başka konular yine vardır toplantımızda bunları tek tek ele alacağız toplantımızın son aşamasında da bu hususlarla ilgili hangi tedbirleri almamız gerektiğini ve bunu nasıl uygulayacağımızı burada göreceğiz. Toplantımızın Taşköprü adına ve Taşköprü sarımsağı adına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

Ayrıca son bir hafta içerisinde Kastamonu Pastırması mı Kayseri pastırması mı tartışması var medyada ama o tartışmanın içinde bir husus var Show Tv’nin yayınında geçiyor İstanbul ya da Ankara’da yapılmış bir çekim oradaki konuşanlardan birisi diyor ki elbette önde gelen Kastamonu pastırması çünkü Kastamonu pastırması lezzetini Taşköprü sarımsağından alıyor diyor. Orada bile sarımsak önemli bir ürün olarak vurgulanıyor. Bu açıdan bu ürünümüze sahip çıkmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

Toplantıda Taşköprü Sarımsağı Çalışmalarının Tarihsel Gelişimi, Sarımsak Standardizasyonu, Dünya Üretimi Durumu ve Türkiye, Türkiye ve Kastamonu Ölçeğinde Sarımsak Üretimi ile Sarımsağın Genel Özellikleri ele alındı.

Toplantıda dile getirilen sorunlar istek, talep ve çözüm önerilerinden oluşan konuların, alınan kararların takibinin yapılması ve ayrıntılı olarak çalışılması için bir komisyon kurulması talimatını veren Vali Karadeniz, komisyon tarafından konuların eylem planına dönüştürülmesini, bir sonraki toplantıda ise plan çerçevesinde konuların ele alınacağını ifade etti.

 

KASTAMONU VALİLİĞİ / BASIN

 

 

 

https://www.tccb.gov.tr/
https://www.icisleri.gov.tr/
https://www.turkiye.gov.tr/
https://www.cimer.gov.tr/
 

Bizi Takip Edin

  • İlan Portalı
Cebrail Mah. 10 Aralık Cad. No : 24/1 Kastamonu/Türkiye
+90 (366) 214 11 22 (Santral)
 
Sizlere daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çerezlere yer veriyoruz 🍪 Çerez politikamız hakkında bilgi edinmek için tıklayınız